BODY BUTTER ΜΕ ΛΕΒΑΝΤΑ



Χειροποίητη Ενυδατική κρέμα σώματος με λεβάντα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενυδατικό (εκτός από το ίδιο το νερό!) από ένα καλό body butter!

Τα body butters έχουν τόσο βελούδινη και αέρινη υφή που πραγματικά το ευχαριστιέσαι να τα απλώνεις πάνω στο δέρμα σου! Ακόμα και οι πιο ξηρές επιδερμίδες γίνονται....βούτυρο!!😉

Ειδικά τους χειμωνιάτικους μήνες που η επιδερμίδα μας τείνει να ξηραίνετε περισσότερο το body butter είναι ό,τι πρέπει για να επαναφέρει τη χαμένη υγρασία.
Πόσο τέλειο λοιπόν θα ήταν ένα τέτοιο πολυτελές προϊόν να μπορούσαμε να το κάνουμε στο σπίτι ακριβώς όπως το θέλουμε και με  τα αρώματα που μας αρέσουν περισσότερο; Έτσι, όχι μόνο θα έχουμε το αγαπημένο μας ενυδατικό όποτε το θέλουμε άλλα θα είμαστε και σίγουροι ότι τα συστατικά του είναι απολύτως φυσικά και ασφαλή τόσο για την επιδερμίδα μας όσο και για την υγεία μας! 

Γιατί όπως είπαμε, τώρα είναι η καλύτερη ώρα να ασπαστούμε το "go green" όχι μόνο στη διατροφή μας αλλά στα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε για τα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα, καθώς όλες αυτές οι τεχνητές ύλες και τα χημικά που περιέχουν τα καλλυντικά μπορεί να εισχωρήσουν μέσα από τους πόρους στον οργανισμό μας.   Όσο πιο φυσικά λοιπόν τόσο το καλύτερο.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα γι' αυτό το body butter περιλαμβάνουν: βούτυρο καριτέ (για το οποίο σας μίλησα τις προάλλες που φτιάξαμε Ενυδατική κρέμα προσώπου με βούτυρο καριτέ, λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο, Βιταμίνη Ε και λεβάντα.

Εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ η λεβάντα, η οποία εκτός των άλλων έχει πολύ χαλαρωτικές ιδιότητες άρα είναι ότι πρέπει για νυχτερινό μπάνιο (να πασαλειφτείς και να πέσεις κατευθείαν για νανάκια) Αλλά φυσικά ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα ως προς τις μυρωδιές οπότε μπορείτε να αντικαταστήσετε το αιθέριο έλαιο λεβάντας με οποιοδήποτε άλλο προτιμάτε.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ BODY BUTTER ΜΕ ΦΥΣΙΚΆ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΒΑΝΤΑ 

Συστατικά:

1/4 φλ. λάδι καρύδας
1/4 φλ. βούτυρο καριτέ
2 κσ. αμυγδαλέλαιο
2 αμπούλες Βιταμίνη Ε
Αιθέριο έλαιο λεβάντα


Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο καριτέ με το λάδι καρύδας και το αμυγδαλέλαιο. Μόλις λιώσουν αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να αρχίσει το μείγμα να στερεοποιείται (για να γίνει πιο γρήγορα αυτό μπορούμε να βάλουμε για λίγο το μείγμα στο ψυγείο). Μόλις δούμε ότι στις άκρες του μπολ αρχίζει να γίνεται στερεό προσθέτουμε τις αμπούλες και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν σαντιγύ. Το μεταφέρουμε σε βαζάκι με καπάκι.

Enjoy!

Υ.Γ. Και για ακόμα πιο σούπερ ενυδάτωση μην ξεχάσετε να μουλιάσετε πρώτα μέσα στη μπανιέρα με Αφρίζοντα άλατα μπάνιου (Bath Bombs) 
και να κάνετε απαλή απολέπιση με το σπιτικό σαπούνι απολέπισης με λεβάντα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενυδατική κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και μελισσοκέρι

Φτιάξτε τη δίκη σας ενυδατική κρέμα προσώπου με βούτυρο καριτέ

Υγιεινό Κέικ με λεμόνι, μύρτιλλα και βρώμη