Φτιάξτε σπιτικό Σαπούνι απολέπισης με λεβάντα



Η πιο απλή μέθοδος που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος που μόλις αρχίζει να ασχολείται με τα σπιτικά προϊόντα περιποίησης και τα σαπούνια είναι η λεγόμενη "melt & pour", που σημαίνει λιώσιμο και χύσιμο. Όπως καταλαβαίνετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λιώσετε την μπάρα σαπουνιού που θα προμηθευτείτε, να προσθέσετε τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια, βότανα κάποιο έλαιο ή/και απολεπιστικές σκόνες και να βάλετε το μείγμα σε κάποιο καλούπι μέχρι να κρυώσει. 

Τα "εργαλεία" που οπωσδήποτε χρειαζόμαστε για ένα τέτοιου είδους project, είναι πρώτα και καλύτερα μία μπάρα φυσικού σαπουνιού, κατάλληλη για υψηλή θερμοκρασία και λιώσιμο. Επίσης χρειαζόμαστε ένα πυρίμαχο σκεύος για να βάλουμε μέσα το σαπούνι και κάποια επίσης ανθεκτικά σκεύη για να τα χρησιμοποιήσουμε ως καλούπια Τα πιο ενδεδειγμένα είναι τα καλούπια σιλικόνης (γιατί κυκλοφορούν και στα πιο ευφάνταστα σχέδια!) αλλά αν δεν έχουμε, μικρό το κακό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άδειες συσκευασίες τροφίμων, όπως για παράδειγμα το κουτί από το γάλα.

Μπορείτε λοιπόν να παίξετε με τα δικά σας υλικά και να κάνετε τους δικούς σας αγαπημένους συνδυασμούς. Εμένα επειδή μου αρέσει πάαααρα πολύ η λεβάντα έβαλα στο συγκεκριμένο σαπούνι και αιθέριο έλαιο λεβάντας και αποξηραμένα άνθη λεβάντας τα οποία εκτός από το άρωμα βοηθούν κι αυτά στην απολέπιση μαζί με τη ζάχαρη

Οπότε έχουμε ένα 3 σε 1 υπέροχο σαπούνι το οποίο καθαρίζει, απολεπίζει και αρωματίζει! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα σαπούνι;! 






Συστατικά:

3/4 φλ. λευκή βάση σαπουνιού melt & pour
 3/4 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. άνθη λεβάντας
1/4 φλ. λάδι καρύδας 
10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα άνθη και το αιθέριο έλαιο. Λιώνουμε τη βάση σαπουνιού είτε βάζοντάς το στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα, είτε σε μπεν μαρί (βράζοντας δηλαδή σε μια κατσαρόλα νερό και βάζοντας το σαπούνι μέσα σε άλλο σκεύος το οποίο θα είναι πάνω από το νερό αλλά δε θα ακουμπάει σε αυτό, απλά θα θερμαίνεται από τους υδρατμούς). Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει τελείως και τότε το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα στα καλούπια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως (για 2 ώρες τουλάχιστον).

Με αυτές τις ποσότητες εμένα μου βγήκαν 3 μεγάλα σαπούνια.

Enjoy!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει: scrub προσώπου και σώματος με βρώμη και κουρκουμά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενυδατική κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και μελισσοκέρι

Φτιάξτε τη δίκη σας ενυδατική κρέμα προσώπου με βούτυρο καριτέ

Υγιεινό Κέικ με λεμόνι, μύρτιλλα και βρώμη