Φτιάξτε σπιτικά αφρίζοντα άλατα μπάνιου (bath bombs)


Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα ανέκαθεν το αγαπημένο μου προϊόν μπάνιου ήταν τα bath bombs! Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό, χαλαρωτικό και ενυδατικό "λιώσιμο" μέσα στην μπανιέρα! Βέβαια οι έτοιμες βόμβες και συστατικά άγνωστης προελεύσεως και ποιότητας μπορεί να περιέχουν και θα τις χρυσοπληρώσετε κι από πάνω! Οπότε τι καλύτερο από το να τις φτιάξτε μόνοι στο σπίτι με πολύ μικρότερο κόστος και μόνο με φυσικά υλικά;!

Τώρα θα μου πεις άντε να βρεις χρόνο να τα φτιάξεις. Το να τις ετοιμάσεις είναι κάτι πολύ γρήγορο κι εύκολο αλλά χρειάζονται πολλές ώρες για να στεγνώσουν. Εντάξει, αν είστε τόσο πολυάσχολοι ή ανυπόμονοι δεν είναι ανάγκη να είναι και σε σχήμα βόμβας, μπορείτε απλά να βάλετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βάζο, κι όταν θέλετε να γεμίσετε την μπανιέρα να ρίχνετε μέσα και κάνα δυο κουταλιές από το μείγμα.

Αυτά που σίγουρα πρέπει να προμηθευτείτε είναι τα άλατα epsom και το κιτρικό οξύ (αν τα βάλετε σε βάζο το κιτρικό οξύ δε χρειάζεται). Τα άλατα epsom προσφέρουν ευεξία και χαλάρωση, βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζουν τους πιασμένους μύες.  

Ένα άλλο υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως στα σπιτικά προϊόντα περιποίησης και που πολύ πιθανό να έχετε ήδη στο ντουλάπι σας είναι η μαγειρική σόδα. Επίσης χρειαζόμαστε κάποιο έλαιο, όπως το ελαιόλαδο ή το ηλιέλαιο που σίγουρα θα υπάρχει ήδη στο σπίτι. Τέλος χρειαζόμαστε και κάποιο υγρό το οποίο μπορεί να είναι και απλό νεράκι, ροδόνερο ή ανθόνερο ή και κάποιο εκχύλισμα.

Και φυσικά μπορούμε να βάλουμε χρώματα και αρώματα, κατά προτίμηση φυσικά, όπως για παράδειγμα η σπιρουλίνα, διάφορες σκόνες όπως από παντζάρι ή από πορτοκάλι, και φυσικά τα έλαια όπου προτείνω να προτιμήσετε τα αιθέρια έλαια από τα αρωματικά έλαια για να κρατήσετε τις βόμβες πιο φυσικές. 

Α ναι! Και σίγουρα θα χρειαστούμε καλούπια.


Ας τις φτιάξουμε λοιπόν!

Συστατικά:
1/2 φλ. μαγειρική σόδα 
1/4 φλ. κιτρικό οξύ
1/3 φλ. άλατα
1/4 φλ. κορν φλάουρ
3 κσ ελαιόλαδο
περίπου 1 κγ witch hazel (ή νερό)
μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας
λίγα βότανα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το χέρι. Ρίχνουμε μέσα και τα υγρά υλικά και ξανα-ανακατεύουμε. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό ρίχνουμε μερικές σταγόνες νερό ή εκχύλισμα ακόμα. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν το σφίγγουμε στην παλάμη μας και μένει ενωμένο σαν βρεγμένη άμμος. Αν χρησιμοποιούμε βότανα τα βάζουμε στον πάτο των καλουπιών και από πάνω γεμίζουμε με το μείγμα πατώντας το δυνατά ώστε να γίνει συμπαγές. Το αφήνουμε για 24 ώρες για να στεγνώσει.

Έτοιμα!


Μπορείτε να παρακολουθήσετε και το παρακάτω βίντεο από το κανάλι μου στο Youtube όπου φτιάχνω βόμβες μπάνιου με λεμόνι και πορτοκάλι γιατί οι οπτικές οδηγίες είναι πάντα καλύτερες! .😉


Enjoy!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενυδατική κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και μελισσοκέρι

Φτιάξτε τη δίκη σας ενυδατική κρέμα προσώπου με βούτυρο καριτέ

Υγιεινό Κέικ με λεμόνι, μύρτιλλα και βρώμη