Φτιάξτε τη δίκη σας ενυδατική κρέμα προσώπου με βούτυρο καριτέ


Δυο λόγια γι' αυτό το υπέροχο συστατικό, το βούτυρο καριτέ:

Πραγματικά, αν θέλετε να ασχοληθείτε με τα δικά σας χειροποίητα προϊόντα περιποίησης το πρώτο πράγμα που πρέπει να αγοράσετε είναι αυτό το φυτικό βούτυρο σε μία πολύυυυυυ μεγάλη συσκευασία. Δε νομίζω να υπάρχει κανένα άλλο υλικό που να χρησιμοποιείται σε τόσο μεγάλη και διαφορετική γκάμα σκευασμάτων όσο αυτό το φυτικό βούτυρο. Θα το βρείτε σε κρέμες προσώπου, ματιών και σώματος, σε λοσιόν, ενυδατικά χειλιών, bath melts, όπου μπορείτε να φανταστείτε! Και το καλύτερο είναι ότι είναι ένα υλικό αρκετά οικονομικό, ειδικά σε σχέση με άλλα βούτυρα. Οπότε αν τώρα ξεκινάτε το ταξίδι σας στη φυσική περιποίηση, το βούτυρο καριτέ σίγουρα πρέπει να μπει στη λίστα επιθυμιών σας.

Για να δούμε όμως ποιες είναι οι ιδιότητές του:

  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε
  • Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου
  • Ελαττώνει τις ρυτίδες 
  • Απαλύνει τις ραγάδες
  • Μειώνει την κυτταρίτιδα
  • Βοηθάει στην επανόρθωση από ηλιακά εγκαύματα
  • Ενυδατώνει την ξηρή επιδερμίδα
Όχι κι άσχημα, έτσι;;

Επίσης η κρέμα αυτή περιέχει αμυγδαλέλαιο που είναι ακόμα ένα υλικό πασπαρτού και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες παρασκευές. Είναι ένα από τα λεγόμενα "carrier oils", δηλαδή ένα έλαιο ελαφρύ το οποίο μπορεί να αποτελέσει τη βάση στην οποία θα προστεθούν  και διάφορα άλλα φυτικά και αιθέρια έλαια για την παραγωγή διαφόρων σκευασμάτων. Άλλα carrier oils είναι το λάδι αβοκάντο, το λάδι καρύδας, το βερυκοκέλαιο, το σταφυλοκουκουτσέλαιο και το τζοτζόμπα (ή χοχόμπα).

Περιέχει επίσης βιταμίνη Ε που είναι άκρως ευεργετική για το δέρμα αλλά και για τα νύχια και για μαλλιά, είναι με άλλα λόγια η βιταμίνη της ομορφιάς.


Συστατικά:

5 κ.γ. βούτυρο καριτέ
1 κ.γ. αμυγδαλέλαιο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
2 αμπούλες Βιταμίνη Ε
λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο


Εκτέλεση:


Λιώνουμε το βούτυρο καριτέ σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το αμυγδαλέλαιο, το ελαιόλαδο και τις αμπούλες και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν θα έχει κρυώσει και θα έχει σκληρύνει προσθέτουμε και το αιθέριο έλαιο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η υφή πιο κρεμώδης.

Η σπιτική μας ενυδατική είναι έτοιμη!
Επειδή η κρέμα αποτελείται στην ουσία μόνο από έλαια χρειάζεται αρκετή ώρα για να απορροφηθεί οπότε είναι προτιμότερο να τη φοράτε τη νύχτα πριν πέσετε για ύπνο.

Enjoy!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενυδατική κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και μελισσοκέρι

Υγιεινό Κέικ με λεμόνι, μύρτιλλα και βρώμη