Ενυδατική κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και μελισσοκέρι



Πως να φτιάξετε τη δική σας σπιτική ενυδατική κρέμα προσώπου με μελισσοκέρι, λάδι καρύδας και ελαιόλαδο


Όταν ήμουν έγκυος στον δεύτερο γιο μου βρέθηκα σε ένα bazaar με τοπικά φυσικά προϊόντα στα Τρίκαλα. Ο κύριος της ένωσης που ήταν υπεύθυνος εκεί μου πρότεινε μια κηραλοιφή με ελαιόλαδο και λεβάντα η οποία μου είπε ότι ήταν ιδανική για την πρόληψη των ραγάδων. Ήταν σετ μαζί με ένα ενυδατικό σαπούνι λεβάντας και μύριζε τόσο υπέροχα που δεν χρειάστηκε να μου πει και πάρα πολλά για να με  όντως πείσει. Και εκανε όντως καλή δουλειά, αφού δεν εμφανίστηκε ούτε μία ραγάδα! Στο εξωτερικό της ταμπελάκι αναγράφονταν μερικές ακόμα ενδεικτικές χρήσεις όπως η περιποίηση προσώπου και η αλλαγή της πάνας στα μωρά για την πρόληψη συγκάματος. Τη δοκίμασα και για τις δύο αυτές περιπτώσεις και είδα και εδώ πολύ καλά αποτελέσματα. Ειδικά για τα συγκάματα μπορώ να πω ότι έκανε πολύ καλύτερη δουλειά κι από άλλες γνωστές κρέμες του εμπορίου!

Η μαμά μου τώρα μου ζήτησε να της φτιάξω μια ενυδατική προσώπου η οποία εκτός από ενυδάτωση να απαλύνει και τα σημάδια γήρατος που έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους σιγά σιγά (καφέ κηλίδες σαν πανάδες) Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να πάρω την κηραλοιφή που προανέφερα και να την εμπλουτίσω λιγάκι για να γίνει ακόμα πιο ενυδατική και επανορθωτική.

Εκτός λοιπόν από το κίτρινο μελισσοκέρι και το ελαιόλαδο η κρέμα εμπλουτίστηκε με Βιταμίνη Ε, λάδι καρύδας και δυο σταγόνες αιθέριο έλαιο τειόδεντρο το οποίο έχει επουλωτική ιδιότητα και διορθώνει τις ατέλειες του δέρματος. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και ως κρέμα ματιών.

Ας τη φτιάξουμε λοιπόν!

Σούπερ ενυδατική κρέμα νυκτός για το πρόσωπο με μελισσοκέρι και ελαιόλαδο

Συστατικά:
1/4 φλ. Ελαιόλαδο
2 κ.γ. λάδι καρύδας
1 κ.γ. μελισσοκέρι
3 αμπούλες Βιταμίνη Ε
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τειόδεντρο

Εκτέλεση: 
Βάζουμε το μελισσοκέρι, το ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας σε πυρίμαχο σκεύος και τα λιώνουμε σε Μπεν Μαρί. Μόλις λιώσουν προσθέτουμε τις αμπούλες και το αφήνουμε να κρυώσει. Για να επιταχυνθεί η διαδικασία μπορούμε να το βάλουμε για λίγο στο ψυγείο. Μόλις γίνει συμπαγές προσθέτουμε και το αιθέριο έλαιο και το ανακατεύουμε καλά για να αφρατεψει. Μεταφέρουμε σε βαζακι με καπάκι και είναι έτοιμη!

Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Μπορεί να διατηρηθεί αρκετούς μήνες αφού αποτελείται μόνο από έλαια, αρκεί να μην πάρει υγρασία

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάξτε τη δίκη σας ενυδατική κρέμα προσώπου με βούτυρο καριτέ

Υγιεινό Κέικ με λεμόνι, μύρτιλλα και βρώμη