Σπιτικό Ψωμί βρώμης χωρίς γλουτένη

 


Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό ψωμί από βρώμη χωρίς γλουτένη εύκολα και γρήγορα

Το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι αυτό το πανεύκολο και σούπερ νόστιμο ψωμάκι βρώμης είναι ένα μπλέντερ. Μέσα σε λίγα μόνο λεπτά έχετε έτοιμο αχνιστό ψωμί χωρίς συντηρητικά, χωρίς διογκωτικά και κυρίως χωρίς γλουτένη

Θρεπτική αξία της βρώμης

Η βρώμη είναι ένα πολύ θρεπτικό συστατικό κι αν δεν το έχετε ήδη εντάξει στη διατροφή σας θα σας συνιστούσα να το κάνετε. Καταρχάς είναι μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες (και όλοι ξέρουμε πόσο τις χρειάζεται ο οργανισμός μας) καθώς επίσης και πολυφαινόλες και καροτενοειδή γεγονός που την καθιστά αντιοξειδωτική. Επίσης περιέχει βιταμίνες Β1,  Β2, Β3 και Ε καθώς και διάφορα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Χάρη σε όλα τα παραπάνω τα οφέλη για την υγεία μας είναι πολλά. Τα κυριότερα από αυτά είναι:

  • η ενίσχυση του ανοσοποιητικού
  • η βελτίωση του πεπτικού
  • η ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος
  • η προστασία του καρδιαγγειακού



Περιέχει η βρώμη γλουτένη;;

Κανονικά η βρώμη δεν περιέχει γλουτένη. Επειδή όμως παρασκευάζεται και συσκευάζεται στα ίδια μέρη όπου συσκευάζονται και άλλα υλικά όπως το σιτάρι και το κριθάρι τα οποία περιέχουν γλουτένη γι' αυτό τον λόγο και η βρόμη μπορεί να περιέχει κάποια ίχνη γλουτένης. Γι' αυτό αν έχετε κάποια σοβαρή δυσανεξία πρέπει να προσέχετε πάντα η βρόμη που αγοράζετε να είναι πιστοποιημένη χωρίς γλουτένη. Αν δεν έχετε κάποιο τέτοιο πρόβλημα και απλά αποφεύγετε τη γλουτένη για άλλους λόγους και η απλή καθημερινή βρόμη είναι μια χαρά!

Τώρα που ενημερωθήκαμε για τα της βρώμης πάμε στην κουζίνα να φτιάξουμε φρέσκο, χειροποίητο ψωμί!

Gluten free Oat Bread



Υλικά

1 κγ σόδα

1 φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη

2 φλιτζάνια βρώμη αλεσμένη σε σκόνη (ή έτοιμο αλεύρι βρώμης)

2 αβγά

3/4 φλιτζανιού γάλα της επιλογής σας (φυτικό ή κλασικό)

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

1/4 φλιτζανιού λάδι

1 κγ μέλι

1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση: 

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο μπλέντερ τη βρώμη και αλέθουμε μέχρι να γίνει σκόνη. Την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές παχύρευστο μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για ψωμί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και μια οδοντογλυφίδα που έχει μπει στο κέντρο του ψωμιού να βγαίνει καθαρή.

Καλή επιτυχία!

xo Pela 😘

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν: pancakes με βρώμη και μπανάνα 
                                                    κέικ με λεμόνι, βρώμη και μύρτιλα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενυδατική κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και μελισσοκέρι

Φτιάξτε τη δίκη σας ενυδατική κρέμα προσώπου με βούτυρο καριτέ

Υγιεινό Κέικ με λεμόνι, μύρτιλλα και βρώμη