Υγιεινά pancakes με βρώμη και μπανάνα χωρίς ζάχαρη


 

Hello again!

Γεια σας και πάλι!.

Η δεύτερη καραντίνα επιτέλους τελείωσε, είμαστε και πάλι ελεύθεροι να κάνουμε τα πράγματα που αγαπάμε και εγώ βρήκα ξανά την όρεξη να ασχοληθώ με μια από τις πιο αγαπημένες μου ασχολίες και αυτή δεν είναι άλλη από το γράψιμο στο διαδικτυακό μου ημερολόγιο. 

Αποφάσισα να επανέλθω μετά από πάαααρα πολύ καιρό με μια συνταγή που αγαπώ ιδιαιτέρως και είναι αυτή που επιλέγω όποτε βρίσκω χρόνο για να φτιάξω ένα πιο προσεγμένο πρωινό!

Όπως οι περισσότεροι κατά τη διάρκεια της καραντίνας, έτσι κι εγώ, μαγείρεψα πολύ, έφαγα πολύ κι έκανα ένα κάρο ατασθαλίες (όσον αφορά τη διατροφή βεβαίως, βεβαίως)! τώρα όμως που η ψυχολογία είναι καλύτερη αποφάσισα να επανέλθω στο πρότερο πλάνο διατροφής, το οποίο αποφεύγει συστηματικά τη γλουτένη, τη ζάχαρη, τα συντηρητικά και παντόε είδους επεξεργασμένα προϊόντα.  Δύσκολα τα πράγματα ... αλλά όταν έχεις πατήσει τα 40 και στο καπάκι σου χτυπάει η αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα την πόρτα δεν έχεις και πολλές επιλογές.. . αν θες να παραμείνεις υγιής και ευκίνητος πρέπει να κάνεις θυσίες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους έχω υιοθετήσει λοιπόν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής ξεκινώντας φυσικά από τη διατροφή. Επειδή όμως δεν μπορώ να στερούμαι και τη γεύση ψάχνομαι συνέχεια και προσπαθώ να βρω συνταγές που θα αντικαταστήσουν τις παλιές αγαπημένες μου "απαγορευμένες" συνταγές με άλλες πιο υγιεινές παραλλαγές τους και θα τις μοιραστώ με όλους εσάς εκεί έξω που για τον άλφα ή βήτα λόγο έχετε επιλέξει τη στροφή προς το πιο clean eating.

Για σήμερα λοιπόν σας έχω σούπερ υγιεινές τηγανίτες (κατά κόσμο pancakes) για πρωινό (ή και απογευματινό), gluten free, με χαμηλά λιπαρά και πεντανόστμες! 

Το πιο ωραίο της υπόθεσης είναι ότι δεν έχουν καθόλου ζάχαρη γιατί η μπανάνα δίνει μια τέλεια φυσική γλύκα αλλά αν γουστάρετε τα "πετιμέζια' μπορείτε να βάλετε κάποιο φυσικό γλυκαντικό όπως η στέβια.



Πάμε να τις φτιάξουμε;

Healthy Banana Oat Pancakes

Υλικά: 

1 μπανάνα 

1 φλιτζάνι βρώμη αλεσμένη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη

1 αβγό

1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου 

1 κγ μπέικιν πάουντερ

1 βανιλίνη

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με αβγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και παχύρευστο μείγμα
Βάζουμε λίγο λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά
Χρησιμοποιώντας την κουτάλα της σούπας βάζουμε λίγο λίγο το μείγμα στο τηγάνι και αφήνουμε την κάθε τηγανίτα για 1 με 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να βγάζει μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια
Μεταφέρουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι
Σερβίρουμε με μέλι και φρούτα της επιλογής μας

Καλή όρεξη!

xo Pela 😘

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενυδατική κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και μελισσοκέρι

Φτιάξτε τη δίκη σας ενυδατική κρέμα προσώπου με βούτυρο καριτέ

Υγιεινό Κέικ με λεμόνι, μύρτιλλα και βρώμη