SCRUB ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ





ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Όσο καλή κι αν είναι η ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιείται για το πρόσωπο δεν πρόκειται να κάνει τίποτα απολύτως αν πρώτα δεν κάνετε μια καλή απολέπιση για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας και να επιτρέψετε έτσι στην ενυδατική σας να απορροφηθεί και να εισχωρήσει βαθύτερα.

Φυσικά η υπερβολή ποτέ δε βγαίνει σε καλό γι' αυτό και τα απολεπιστικά δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά γιατί μπορεί να καταλήξουμε να καταστρέψουμε την επιφάνεια της επιδερμίδας αντί να την τονώσουμε. Το καλύτερο είναι να τα χρησιμοποιούμε 2-3 φορές την εβδομάδα.

Και όπως πάντα το ακόμα καλύτερο είναι το προϊόν που θα βάλουμε στο πρόσωπό μας να αποτελείται από απολύτως φυσικά υλικά με μηδέν χημικά και τεχνητές ουσίες ώστε το όφελος για το δέρμα μας να φτάσει στο 100%.

Το λεμόνι είναι εδώ και πολλά χρόνια γνωστό για τις καλλυντικές του ιδιότητες για το πρόσωπο και τα μαλλιά. Πιο συγκεκριμένα έχει την ιδιότητα να φωτίζει και να δίνει λάμψη στις θαμπές επιδερμίδες και να τις κάνει πιο λείες και ομοιόμορφες, καθώς επίσης και να απαλύνει τις έγχρωμες κηλίδες. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιούμε αιθέριο έλαιο λεμονιού και αποξηραμένο ξύσμα λεμονιού. Αν βάλετε φρέσκο ξύσμα το απολεπιστικό θα έχει μικρότερη διάρκεια ζωής.

extra tip: Για τα μαλλιά το λεμόνι χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το χαμομήλι για να χαρίσει φυσικές ανοιχτόχρωμες ανταύγειες. Δείτε εδώ Πώς να ανοίξετε τα μαλλιά σας με λεμόνι και χαμομήλι.

Πάμε να το φτιάξουμε:

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ή epsom salts
  • 1 κγ αποξηραμένο ξύσμα λεμονιού
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
  • 1 κσ λάδι καρύδας
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μεταφέρουμε σε βαζάκι που να κλείνει καλά Το αποθηκεύομε σε ξηρό μέρος και αποφεύγουμε την επαφή με υγρασία. Διατηρείται περίπου ένα μήνα.
*Για να αποφύγετε να μεταφέρετε υγρασία από τα χέρια σας στο scrub καλό θα ήταν να μην παίρνετε με το χέρι απευθείας από το βαζάκι αλλά να χρησιμοποιείται ένα ξύλινο κουταλάκι ή μικρή σπάτουλα για αυτό το σκοπό.

Καλή Επιτυχία!

xo Pela 😘

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενυδατική κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και μελισσοκέρι

Φτιάξτε τη δίκη σας ενυδατική κρέμα προσώπου με βούτυρο καριτέ

Υγιεινό Κέικ με λεμόνι, μύρτιλλα και βρώμη