Φυσικοί τρόποι να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας



Πώς να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας χωρίς χημικά


Το να φτιάξουμε ένα σπιτικό προϊόν που θα ξανοίγει τα μαλλιά και θα είναι απολύτως φυσικό φαντάζει το πιο ακατόρθωτο, το πιο απίθανο από όλα. Παρ' όλα αυτά είναι όντως εφικτό. Όλες οι συνταγές της σημερινής ανάρτησης είναι μέθοδοι που χρησιμοποιούνταν τα παλιά χρόνια, όταν δεν υπήρχαν ακόμα τα χημικά για αυτή τη δουλειά και οι γυναίκες ξανοίγαν μια χαρά με αυτούς τους φυσικούς τρόπους τα μαλλιά τους χωρίς να τα καταστρέφουν. Φυσικά δε θα αποκτήσουμε σκανδιναβικό σαντρέ μέσα σε μια στιγμή αλλά 1 με 2 τόνους μπορούμε να τους πετύχουμε μετά από μερικές εφαρμογές.
Τώρα λοιπόν που έχουμε αρχίσει σιγά σιγά να επανερχόμαστε στους φυσικούς τρόπους όπως και όσο μπορούμε ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τα "γιατροσόφια" των γιαγιάδων μας και για να αλλάξουμε το χρώμα των μαλλιών μας!

Η πιο διαδεδομένη από αυτές τις συνταγές είναι αυτή με το χαμομήλι και το λεμόνι. Δεν ξέρω για εσάς, πάντως εγώ την είχα δοκιμάσει ως παιδί για να αποκτήσω φυσικές μελί ανταύγειες στα σκουρόχρωμα μαλλιά μου. Και τώρα ήρθε η ώρα να την ξαναδοκιμάσω.

Η αλήθεια  είναι ότι θυμήθηκα τις συνταγές που κάναμε όταν ήμασταν παιδιά όχι επειδή δε θέλω να βάλω καθόλου χημικά στο κεφάλι μου, γιατί είναι ούτως ή άλλως βαμμένα. Τα τελευταία χρόνια κάνω ανταύγειες για να καλύψω τα λευκά που έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους, γιατί όσο πιο σκούρα τα μαλλιά τόσο πιο έντονα δείχνουν τα λευκά, ακόμα κι αν πρόκειται για μερικές τρίχες. Έτσι λοιπόν δημιουργώ μια κάλυψη απόκρυψη με τις ανοιχτές ανταύγειες οι οποίες όμως για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν μου πέτυχαν την τελευταία φορά... Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξω με μια χαλιά διχρωμία, πολύ ανοιχτά τα επάνω και σχετικά σκούρα τα κάτω (σαν ανάποδο ομπρε ένα πράμα). Και επειδή δεν ήθελα να τα ξαναβαψω στο καπάκι και να τα καταστρέψω είπα να δοκιμάσω τις συνταγές της φύσης. Γιατί η φύση για όλα έχει λύση! Φυσικά πάνω στα ήδη βαμμένα μαλλιά δεν θα έπιανε κάτι, τα υπόλοιπα προσπάθησα να ανοίξω..

Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα και άλλες συνταγές ξανοιγματος αλλά εγώ έχω δοκιμάσει μόνο τις δύο: το χαμομήλι με το λεμόνι και το μέλι με την κανέλα.

Ακόμη και αυτοί οι φυσικοί τρόποι μπορεί να κάνουν τα μαλλιά μας πιο ξηρά γι' αυτό καλό είναι να τα ενυδατώνουμε συχνά με μάσκες, 1 - 2 φορές την εβδομάδα.

Πάμε λοιπόν να δούμε τί βρήκα σχετικά με το πώς θαι ανοίξετε μόνοι σας στο σπίτι το χρώμα των μαλλιών σας χωρίς βαφές και ντεκαπαζ, με 100% φυσικά συστατικά.

Μέθοδος 1η: Η μέθοδος της κανέλας
  • 3 κσ κανέλα σκόνη
  • 2 κσ μέλι
  • 1 φλ μαλακτική μαλλιών

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ ή κατευθείαν μέσα στη μαλακτική μας. Απλώνουμε στα σημεία που θέλουμε τις ανοιχτόχρωμες ανταύγειες αποφεύγοντας την επαφή με το δέρμα του κεφαλιού για να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς Αφήνουμε για 2 ώρες και λουζόμαστε κανονικά. Για πιο έντονα αποτελέσματα μπορούμε να τα αφήσουμε όλη τη νύχτα με το μείγμα τυλιγμένα σε μια πετσέτα.

Μέθοδος 2η: Χαμομήλι και λεμόνι
  • 1 φλ χυμό λεμόνι
  • 3 φλ χαμομήλι
Βράζουμε το χαμομήλι για λίγα λεπτά και το σουρώνουμε. Ανακατευουμε μέσα και το λεμόνι. Το αφήνουμε να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάζουμε όλα τα μαλλιά και καθόμαστε με το μείγμα στα μαλλιά στον ήλιο για 30 λεπτά. Πλένουμε τα μαλλιά με σαμπουάν και κοντίσιονερ.

Μέθοδος 3η: Μηλόξιδο
  • 1/2 φλιτζάνι μηλόξιδο
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
Βάζουμε το μηλόξιδο και το νερό μέσα σε μπουκάλι ψεκασμού και ανακινούμε καλά για να ανακατευτούν. Ψεκάζουμε όλα τα μαλλιά και αφήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Μέθοδος 4η: Μέλι και ελαιόλαδο
  •  1/4 φλιτζανιού μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
 Απλώνουμε το μείγμα στα μαλλιά και καθόμαστε στον ήλιο για μία ώρα. Ξεπλένουμε καλά και λουζόμαστε.

Μέθοδος 5η: Σόδα
  • 1/2 φλιτζάνι σόδα
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
Ανακατεύουμε τη σόδα μ το ζεστό νερό μέχρι να γίνει μια παχύρευστη πάστα.
Απλώνουμε στα μαλλιά και αφήνουμε για 15-20 λεπτά.
Ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

Μέθοδος 6η: Αλάτι
  • 1 κσ αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
Διαλύουμε το αλάτι στο νερό και το μεταφέρουμε σε μπουκάλι ψεκασμού.
Ψεκάζουμε όλα τα μαλλιά. Καθόμαστε με το μείγμα στον ήλιο κι έπειτα ξεπλένουμε καλά.

Καλή Επιτυχία!

xo Pela 😘



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενυδατική κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και μελισσοκέρι

Φτιάξτε τη δίκη σας ενυδατική κρέμα προσώπου με βούτυρο καριτέ

Υγιεινό Κέικ με λεμόνι, μύρτιλλα και βρώμη