Το περπάτημα ως άσκηση για αδυνάτισμα


  

Πώς να χάσετε κιλά περπατώντας

Ένας από τους πιο διασκεδαστικούς και χαλαρωτικούς τρόπους για να χάσετε τα περιττά κιλά και να σμιλέψετε το σώμα σας, αλλά και αυτός που δε θα σας κοστίσει τίποτα απολύτως, είναι το περπάτημα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι καλά αθλητικά παπούτσια και να βρείτε ένα μέρος στη φύση που να σας χαλαρώνει και κατά προτίμηση να έχει σκιά. Το βρήκατε; Τώρα βάλτε μπρος τον βηματομετρητή σας! 

Ποια είναι τα οφέλη του περπατήματος για την υγεία γενικότερα;

Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες τα οφέλη του βαδίσματος είναι πάμπολλα! Έχουμε ήδη αναφέρει ότι από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματά του είναι ότι είναι ανέξοδο και μπορεί σχεδόν ο καθένας να το κάνει. Ας δούμε όμως και τα οφέλη του και τις θετικές επιπτώσεις του στην υγεία μας.
Καταρχάς, το συχνό περπάτημα μειώνει τις πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά. Χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση και βοηθάει στη μείωση του σωματικού λίπους. Επίσης λέγεται ότι μειώνει τις πιθανότητες νόσησης από κάποιες μορφές καρκίνου. Μας γεμίζει ενέργεια και μας βοηθάει να κοιμόμάστε καλύτερα. Επιπλέον βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, την αναπνοή, το ανοσοποιητικό και καταπολεμά την κατάθλιψη. Τέλος, όχι μόνο βελτιώνει την ελαστικότητα του σωματός μας, αυξάνει τον μεταβολισμό και δυναμώνει τους μύες μας αλλά βοηθάει ακόμα και στη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης!
Καθόλου άσχημα, έτσι;


Για να λέμε βέβαια τα πράγματα με το όνομά τους, αν είσαι πάνω από 40, έχεις πρόβλημα με το θυρεοειδή σου ή έχεις πολλά παραπανίσια κιλά μην περιμένεις να δεις θεαματική αλλαγή μέσα σε μια βδομάδα. Το κλειδί εδώ είναι η επιμονή και η υπομονή. Μην απογοητεύεσαι και μην το βάζεις κάτω και το σώμα σου θα αρχίσει μέρα με τη μέρα να ανταποκρίνεται. Και επίσης σημαντικό είναι να προσπαθήσεις να κάνεις το καθημερινό περπάτημα τρόπο ζωής και όχι απλά για λίγο καιρό μέχρι να χάσεις κάποια κιλά.

Να σημειωθεί εδώ ότι όταν μιλάμε για το βάδισμα ως μέσο για να μειώσουμε το βάρος μας εννοούμε το έντονο περπάτημα, αυτό που ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, προτίμησε μέρη με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας όπως ανηφόρες-κατηφόρες, χωματόδρομους ή δρόμους με χαλίκι. Η εναλλαγή των παραπάνω θα προσφέρει τα μέγιστα (και δε θα σε κάνει να βαριέσαι ..)
Μια καλή αρχή θα ήταν να ξεκινήσουμε με ένα 30λεπτο καθημερινό περπάτημα και σιγά-σιγά να το αυξήσουμε, ανάλογα με τις αντοχές μας.
Και ας μην ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε άσκηση καλό είναι να συνοδεύεται από ένα καλό πλάνο υγιεινής διατροφής.

Να υπογραμμίσουμε τέλος ότι αν έχουμε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, αναρρώνουμε από κάποια ασθένεια ή έχουμε πάρα πολύ καιρό να γυμναστούμε πριν αρχίσουμε οποιαδήποτε μορφή άσκησης πρέπει να συμβουλευτούμε πρώτα τον γιατρό μας. Αυτός θα μας βοηθήσει να θέσουμε τους κατάλληλους στόχους ανάλογα με την ηλικία μας, το βάρος και τη σωματική μας κατάσταση.

Συνοψίζοντας, αν θέλεις να μειώσεις το βάρος σου και να έχεις περισσότερη ενέργεια, αν θέλεις να βελτιώσεις τόσο την υγεία σου όσο και το σώμα σου και μα΄λιστα χωρίς να ξοδέψεις δεκάρα... ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ!

xo Pela 😘

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενυδατική κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και μελισσοκέρι

Φτιάξτε τη δίκη σας ενυδατική κρέμα προσώπου με βούτυρο καριτέ

Υγιεινό Κέικ με λεμόνι, μύρτιλλα και βρώμη