Πως να φτιάξετε ρυζόνερο για την περιποίηση των μαλλιών
Για την περιποίηση των μαλλιών και του προσώπου
Μπορεί να σας φαίνεται λίγο παράξενο, αλλά το ρυζόνερο είναι η τελευταία λέξη στην περιποίηση των μαλλιών και του προσώπου Ξεκίνησε από τις Ασιατικές χώρες (πριν πάρα μα πάρα πολλά χρόνια), προχώρησε στις ΗΠΑ και τώρα αρχίσαμε να το γνωρίζουμε και εδώ Για την ακρίβεια, στην Ιαπωνία και στην Κίνα οι γυναίκες το χρησιμοποιούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια για να έχουν υγιή, μακριά μαλλιά και για την αποφυγή των γκρίζων μέχρι τα βαθιά γεράματα
Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και τα οφέλη του πραγματικά είναι πάμπολλα Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο τρόπους παρασκευής: είτε να κρατήσετε το νερό με το οποίο βράσατε το ρύζι για το γεύμα σας (απλά θα πρέπει να βάλετε πολύ περισσότερη ποσότητα από τη συνηθισμένη για να περισσέψει, περίπου 3 φλιτζάνια περισσότερο), είτε μπορείτε να μουλιάσετε το ρύζι χωρίς να το μαγειρέψετε όπως είναι από το σακουλάκι Έτσι το ρύζι θα μεταφέρει στο νερό όλα τα θρεπτικά συστατικά του μερικά από τα οποία είναι:
- Βιταμίνη Ε
- Βιταμίνες Β
- αμινοξέα
- αντιοξειδωτικά
- φολικό οξύ και πολλά άλλα
Το μόνο που χρειάζεστε λοιπόν είναι οποιοδήποτε είδος ρυζιού, νερό και ένα βάζο με καπάκι για να το αποθηκεύσετε. Όπως θα δείτε και στο βίντεο εγώ επέλεξα απλά να μουλιάσω 1 φλιτζάνι ρύζι (αφού πρώτα το ξέπλυνα καλά) σε 3 φλιτζάνια νερό και να αποθηκεύσω το ρυζόνερο στο βάζο και μέσα στο ψυγείο για μια βδομάδα (εκτός ψυγείου διατηρείται για 3-4 μέρες). Αυτή η μέθοδος προσφέρει περισσότερα θρεπτικά στοιχεία γιατί με το μαγείρεμα του ρυζιού μπορεί κάποια από τα στοιχεία να καταστραφούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.
Και για τελευταίο και καλύτερο έχω να σας πω ότι αποτελεί και την καλύτερη τονωτική "λοσιόν" για να απλώσετε και να τονώσετε το πρόσωπό σας πριν εφαρμόσετε την ενυδατική σας!
Άρα με μια πολύ απλή διαδικασία έχετε ένα υπέροχο προϊόν, τόσο για το πρόσωπο όσο και για τα μαλλιά σας τα οποία ξέχασα να σας πω ότι θα μεγαλώνουν και γρηγορότερα!
Αυτά τα ολίγα! 😉
Enjoy!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου